Flamma stolt – En krönika i tiden

Flamma stolt    –      En  krönika i tiden

Flamma stolt : En krönika i tiden (inbunden)

Av

Henrik Tibblin

”Flamma stolt” är en släktkrönika och en självbiografi.

Skildringen inleds med en historisk tillbakablick till Gustaf Vasas tid. Margareta Eriksdotter föds som dotter till kronprinsen Erik med sin konkubin Agda Persdotter. 

Vi följer släkten i första delen; generation efter generation inom både lantbruk, näringsliv och organisation, parallellt med den klassiska Vasaätten; samhällets utveckling, riksdagarna, bondeupproret, borgargårdstalet, ståndsriksdagen.

Den andra delen är en självbiografisk skildring, barndomen och uppväxten genom sextiotalet, sjuttiotalet, åttiotalet, nittiotalet. Barndomen, ungdomen och vuxenlivets pålagor, upplevelser och betydelsefulla gärningar.

Den tredje delen illustrerar blomningen med bolagsbildning; webbgalleriet, förlaget och etableringen i Provence och Valencia, som är regioner i Frankrike respektive i Spanien.

Förlaget publicerar krönikan under april månad 2021

Pris, inbunden tryckt bok: 225:00

Beställs på mail: tibblinpartner@gmail.com

BOKFÖRLAG TIBBLIN & PARTNER

Ny bokrecension:

Ny bokrecension:

Micheles Kindh 7/5 2021

Henrik Tibblin – Flamma stolt – En krönika i tiden      Teatern Lockande erbjudande och frestelse Bokförlaget Tibblin & Partner 2021   Att skriva om film och teater har sin egen berättelse eftersom där kan man fabulera och skapa så mycket krig temat. En roman om filminspelning som kan kallas för skälmroman – lite som Pettersson & Bendel av Waldemar Hammenhög.  En lyckat roman där handlingen sveper omkring som slingrande gångar i ett slott av Kafka. Jag blir löjligt lycklig över boken som har en intrig som tar språng och ordentligt sats som en sorts mild satir över filmskapandets villkor och en ja särskilt bransch. Den boken är en direkt motsats mot författaren självbiografiska bok som uppdelat i släktkrönika och personlig biografi skriven i stundtals tredje person och i jag-form. Boken självbiografiska är kronologisk berättelse där varje hållplats är en del/bild av författarens olika konstnärliga verksamheter. Boken har också målningar vilket kan sägas vara en fortsättning på förra boken med dikter och målningar av författaren ifråga. Två läsvärda böcker helt enkelt.


3 reaktioner på ”Flamma stolt – En krönika i tiden

Lämna en kommentar